Ky është shoferi i autobusit që ishte në timon në momentin e aksidentit

Shoferi Ljupço Zafirov është një nga të vdekurit në aksidentin e tmerrshëm të autobusit në Bullgari, ku sipas burimeve zyrtare, 44 persona humbën jetën dhe shtatë u plagosën.

Alpinisti shumëvjeçar Igor Smilev tregon me pikëllim të madh për Fokus miqësinë e tij me Zafirovin, i cili prej kohësh ka bashkëpunuar me shoqatat e alpinistëve në organizimin e tureve.

“Ljupço ishte një shpirt njeriu. Zemër-Mal, një person që dinte të ndihmonte edhe në momentet më të vështira. E shoqja e la, i mori gjithçka dhe ai filloi të ngrihej sërish nga hiri, nga “hiçi”. “Komuniteti alpinist humbi një mik të madh, një profesionist të lartë”, thotë Smilev.

Kompania e tij malore ka pasur shofer në 90% të turneve Zafirovin, dhe Smilev ka vetëm fjalë lavdërimi për profesionalizmin e tij.