“La Verita” me prova të reja për rastin “Reket”

0

Gazeta italiane “La Verita” sot në mëngjes publikoi një analizë të zhvillimeve të fundit në Maqedoni, me arrestimin e prokurores speciale, e cila përfundoi në paraburgim 30-ditor.

Gazetari Laris Geiser fillon analizën me informacionin se Janeva është i dyshuari i tretë në çështjen “Reket”. Ai paralajmëron prova të reja që thotë se konfirmojnë përfshirjen e zyrtarëve politikë në aferë.

Ai nuk beson se prokuroria do të gjejë ndonjë provë në kompjuterin e Janevës që u kap në SPO dje, sepse, sipas Geiser, prokurorët kanë lejuar të kalojnë ca kohë që kur u zbulua skandali.

Sipas tij, Janeva nuk është e vetmja hetimi i së cilës duhet të zgjerohet, që do të thotë se duhet të përfshihen gjyqtarë dhe politikanë. (INA)