Lajm i mirë për rrogat për punonjësit e arsimit në Maqedoni, Sindikata në veprim

0

Sindikata e Pavarur për Arsim, dhe Shkencë (SPASH) përshëndeti sot vendimin e Qeverisë dhe Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale për rritjen e pagave të punonjësve të çerdheve. Ata konsiderojnë se pagat e punëtorëve arsim janë nën mesataren e pagës mesatare në vend. Ata kërkojnë nga qeveria dhe Ministria e Arsimit që të rrisin pagat e punëtorëve në arsim dhe të jenë të njëjtë ose të njëjtë me rritjen e çerdheve, informojnë nga AIM.

“Ne e dimë se pagat e mësuesve për një kohë të gjatë nuk kanë lëvizje, përveç një rritje të vogël prej pesë përqind nga një vit më parë. Në të kaluarën, rritje të tilla vështirë se kanë ekzistuar”, i tha nënkryetari i Sindikatës, Enver Ajdini para hapësirave në Ministrinë së Arsimit dhe Shkencës.

Ai shtoi se rritja e paralajmëruar e pagave prej 5% për arsimtarët nuk është zgjidhja për problemet e arsimit. Ai theksoi se mësuesit janë në kufijtë e ekzistencës dhe motivimi i tyre në punë po zvogëlohet. Në vend që mësuesi të përqendrohet në zhvillimin e tyre profesional dhe karrierë, siç tha ai, ai është më i përqendruar në mënyrën si të kryer pagesat e faturave.

Ai informoi se Sindikata e Pavarur për Arsim dhe Shkencë është anëtare e Konfederatës së Organizatave Sindikale dhe së bashku me ta po planifikojnë hapat e ardhshëm. Ai njoftoi se ata do të paraqesin kërkesë për takim me Ministritë resor dhe ministrat resorë.