Lajme jo të mira për të gjithë adhuruesit e alkoolit

Një studim global thotë se as gota e verës që konsiderohej e mirë për organizimin nuk është në fakt e shëndetshme.

Hulumtimi i Lancet, thotë se çdo lloj alkooli rrezikon shëndetin, rrit mundësitë për sëmundjet e zemrës dhe kancerit.

Sa i rrezikshëm mund të jetë konsumimi i alkoolit?

Studimi i ka shikuar në disa nivele të alkoolit dhe efektet e tyre shëndetësore në 195 shtete përfshirë Britaninë e Madhe mes viteve 1990 dhe 2016.

Duke analizuar të dhënat prej 15 deri 95 vjet, hulumtuesit kanë krahasuar konsumuesit dhe vdekjet e atyre që kanë pirë dhe atyre që nuk kanë pirë alkool.

Ata kanë dalë me gjetje që tregojnë se nga 100,000 jopirës, 914 kishin zhvilluar probleme shëndetësore të lidhura me alkoolin e konsumuar në forma të ndryshme, qoftë përmes ushqimeve.