Lajme të mira, Covid 19 po humbet fuqinë, e thonë mjekët

0

“Testet që u kryen gjatë 10 ditëve të fundit treguan një ngarkesë virale në terma sasiorë që ishin absolutisht shumë më të vogla në krahasim me ato të kryera një muaj ose dy muaj më parë”, tha ai për televizionin RAI, shkruan reuters.

Zangrillo tha se disa ekspertë ishin shumë të alarmuar në lidhje me perspektivën e një vale të dytë të infeksioneve dhe politikanët ishin përgatitur për të marrë parasysh realitetin e ri.

Italia ka numrin e tretë më të lartë të vdekjeve në botë nga COVID-19. Sidoqoftë, infeksionet dhe fatalitetet e reja kanë rënë në mënyrë të qëndrueshme në maj dhe vendi po heq disa nga kufizimet më të ngurta të bllokimit.