Librat që frymëzojnë arritjen e suksesit

Një përzgjedhje e gazetarit amerikan Geofrey James të librave që frymëzojnë lexuesit të arrijnë sukses dhe të marrin hapa.

Redaktori amerikan, Geofrey James, rendit për portalin informativ INC., librat që sipas tij i shtyjnë lexuesit të ndryshojnë jetën e tyre, të përmirësohen dhe të ndërtojnë karriera më të mira.

“The Power of Positive Thinking” (“Fuqia e të menduarit pozitivisht”)

Kur u botua për herë të parë, psikologët dhe teologët e sulmuan këtë libër si heretik dhe akuzuan autorin Norman Vincent Peale, si një maniak.

Sot, shkenca ka verifikuar konceptin themelor të librit: të qenit optimist të bën më të shëndetshëm dhe të lumtur dhe kështu ka më shumë gjasa të kesh sukses.

Citati më i mirë në libër: “Veprimi është një ndërtues i shkëlqyeshëm i besimit. Mosveprimi nuk është vetëm rezultati, por edhe shkaku i frikës. Ndoshta veprimi që ndërmerrni do të jetë i suksesshëm, mbase do të duhet të ndiqni veprime ose rregullime të ndryshme. Por çdo veprim është më mirë sesa të mos veprosh fare”.

“Awaken the giant within” (“Zgjoni Gjigantin e Brendshëm”)

Anthony Robbins është ndryshe nga shumica e shkrimtarëve motivues në dy mënyra. Së pari, ai e sheh trajnimin e mendjes dhe trupit si një sfidë teknologjike sesa domosdoshmëri morale. Së dyti, ai në njëfarë mënyre arrin të jetë edhe një model frymëzues dhe djali më i “mërzitshëm” në planet.

Citati më i mirë: “Nëse nuk mundesh, duhet. Nëse duhet, mund ta bësh”.

“How to Win Friends & Influence People” (“Si të fitoni miq dhe të ndikoni te njerëzit”)

Para publikimit të librit të Dale Carnegie, përzierja e marrëdhënieve të biznisit me marrëdhëniet personale konsiderohej pak e nënrenditur, si nepotizmi. Pas qasjes së Carnegie, marrëdhëniet e biznisit dhe marrëdhëniet personale u panë jo thjesht si të pajtueshme, por si absolutisht të pandara.

Citati më i mirë: “E vërteta absolute është se, pothuajse të gjithë njerëzit që takojmë, e ndiejnë veten më të mirë në njëfarë mënyre, një rrugë e sigurt për në zemrat e tyre është t’i lini ata të kuptojnë se ju e kuptoni rëndësinë e tyre dhe ta njihni atë sinqerisht”.

“Think and Grow Rich” (“Mendoni dhe bëhuni të pasur”)

Napoleon Hill intervistoi “40 milionerë” për të zbuluar proceset dhe sjelljet e zakonshme të mendimit që kishin çuar në suksesin e tyre.

Studimi i tij, i këtyre “praktikave më të mira”, ishte revolucionar në një botë ku supozohej kryesisht se pasuria e madhe rezultoi nga një kombinim i lakmisë dhe fatit.

Citati më i mirë: “Të gjitha pushimet që ju duhen në jetë presin brenda imagjinatës suaj. Imagjinata është punëtoria e mendjes suaj, e aftë të kthejë energjinë e mendjes në arritje dhe pasuri”.

“Don’t sweat the small stuff” (“Mos djersitni për gjëra të vogla”)

Një pjesë e madhe e motivimit është pastrimi i mendjes tuaj nga rrëmujat që e rëndojnë atë. Richard Carlson ju ndihmon të bëni dallimin midis asaj që është me të vërtetë e rëndësishme dhe asaj që është thjesht “zhurmë pa vlerë”.

Citati më i mirë: “Stresi nuk është asgjë më shumë sesa një formë e pranueshme nga shoqëria e sëmundjes mendore”.