Liridon Aliti nga Tearca, doktor i Nanoshkencës në Kopenhagë të Danimarkës

0

Pasi përfundoi fakultetin dhe masterin në Fakultetin e Shkencave Natyrore-Nanoshkencë në Universitetin e Kopenhagës, 27-vjeçari Liridon Aliti, shqiptar i lindur në Kopenhagë të Danimarkës, nga prindër tetovarë, të mërkurën mbrojti me sukses të shkëlqyer tezën e doktoratës të titulluar “Qasje mikrofluide për aplikimet biologjike duke përdorur nanostrukturat vertikale 3D”.

Rezultatet e Liridon Alitit dhe përfundimi i doktoratës në afat rekord janë inkurajuese dhe dëshmi se një numër talentesh shqiptarë kanë arritur të depërtojnë në universitetet më prestigjioze në botë.

Liridon Aliti është djali i Adnan Alitit, veprimtar i shquar i çështjes kombëtare dhe gazetar i Radio Televizionit “Zëri i Kosovës” në Danimarkë.