LSDM sot vendos se a do të ketë zgjedhje të parakohshme parlamentare

0

Lidhja Social Demokrate (LSDM) sot pritet të vendos se a do të ketë zgjedhje të parakohshme parlamentare që do të zhvillohen në pako me ato presidenciale, informon INA.

Në rast se do të ketë dritë jeshile, atëherë më 5 maj qytetarët do të votojnë edhe për presidentin në raundin e dytë edhe për përbërje të re parlamentare. Kërkesën e vazhdueshme për zgjedhje të parakohshme parlamentare e ka bërë VMRO-DPMNE, por edhe partitë shqiptare të opozitës.

LSDM sot pasdite ka thirur mbledhjen e këshillit ekzekutiv, ku do të jepet vendimi final. Mirëpo sipas Telma, kryetari i kësaj partie, Zoran Zaev paraprakisht do të zhvillojë takim me kryetarin e BDI-së, Ali Ahmeti.

Në mbledhjen e fundit të kryesisë së LSDM kanë dominuar dy zërat, ata që janë për mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme bashkë me presidencialet dhe ata që janë kundër. Një pjesë e madhe e anëtarëve ku bën pjesë edhe vetë lideri i LSDM-së, vlerësojnë se mbajtja e zgjedhjeve të dyfishta do të dëmtonte procesin reformues dhe integrues të vendit, ndërsa do të shkonte në interes të partisë, pasi llogarisin se mund të dalin fitues në ato zgjedhje. (INA)