M1 PRO DHE MAX JANË ÇIPAT MË TË FORTË TË APPLE

Me prezantimin e laptopit të ri MacBook Pro, Apple prezantoi edhe procesorët më të fuqishëm të prodhuar ndonjëherë në Apple M1 Pro dhe M1 Max, të cilët janë të paktën 70 për qind më të fortë se versionet e mëparshme.

Patate të skuqura të reja nga Apple vijnë me procesorë dhjetë-bërthamë për funksionimin e pajisjeve pa të meta, dhe ndryshimi midis chipset M1 Pro dhe M1 Max qëndron në kujtesën GPU. Domethënë, versioni Pro vjen me një procesor GPU 16-core, dhe Max me një procesor 32-core. Nga dhjetë bërthamat, tetë janë me performancë të lartë, ndërsa dy bërthama janë në fakt bërthama efikase.

M1 Pro përbëhet nga 33.7 miliardë transistorë, dhe pasi gjithçka është në përputhje me produktet e Apple, ky procesor gjithashtu ka deri në 32 GB RAM dhe një rrjedhë informacioni prej 200 GB në sekondë. Versioni Max i chipset M1, nga ana tjetër, përbëhet nga 57 miliardë transistorë dhe 64 GB RAM dhe deri në 400 GB/s.

Pikërisht për shkak të këtyre shfaqjeve, Apple deklaron se MacBook Pro me këto patate të skuqura është ideale për përpunimin e videove 8K, duke kërkuar detyra grafike 3D ose për të bërë interpretime për lojëra. Kodiku video ProRes gjithashtu kujdeset për të gjitha këto.

Proceset M1 Pro dhe Max, përveç funksionimit më efikas 70 për qind, sjellin edhe eko-efikasitet me 70 për qind konsum më të ulët të energjisë, dhe aktualisht janë përpunuesit më të fortë në tregun profesional të laptopëve.

Bukuritë e vërteta të këtyre përpunuesve përdoruesit do të përjetojnë me macOS Monterey të ri që do të dalë në 25 tetor.