Maqedoni/307 raste pozitive, 14 veta ndërruan jetë dhe 658 të shëruar

Ministria e shëndetësisë në Maqedoninë e Veriut ka publikuar të dhënat e 24 orëve të fundit për rastet me COVID-19.

Sipas raportit, gjatë 24 orëve janë bërë 1854 teste dhe janë regjistruar 307 raste të reja të covid-19.

Ja rastet sipas komunave:
– Shkup 137
– Kumanovë 17
– Tetovë 13
– Prilepi 13
– Gostivar 10
– Shtip 4
– Manastir 7
– Veles 15
– Ohër 10
– Strumicë 9
– Kavadarci 10
– Strugë 3
– Kërçovë 8
– Shën Nikollë 1
– Gjevgjeli 6
– Negotinë 1
– Dibër 11
– Resnjë 5
– Kriaa Palanka 1
– Radovish 4
– Berovë 1
– Dellçev 6
– Probistip 3
– Vinicë 2
– Makedonski Brod 1
– Bogdanci 3
– Kratovë 3
– Krushevë 3
Gjatë 24 orëve kanë ndërruar jetë 14 veta: pesë pacientë nga Shkupi (70, 78, 65, 75, 75 dhe 80), njëri nga Prilepi (73).), njëri nga Gostivari (71), një nga Shtipi (66 ), dy pacientë nga Ohri (75 dhe 78), njëri nga Kavadarci (52), njëri nga Kërçova (63), njëri nga Shën Nikollë (57) ) dhe një pacient nga Gjevgjelia (80).

Instituti për Shëndetin Publik regjistroi 658 pacientë të shëruar :
– Shkup 444
– Kumanovë 13
– Tetovë 9
– Prilepi 22
– Gostivar 11
– Shtip 7
– Veles 11
– Ohër 46
– Strumicë 7
– Kavadarci 19
– Strugë 34
– Koçani 2

Deri më tani, në vend janë bërë gjithsej 439.121 testime të Covid-19. Numri i përgjithshëm i të prekurve që nga fillimi i epidemisë është 90124, numri i pacientëve të shëruar është 76045, numri i të vdekurve është 2768, numri i rasteve aktive është 11311.(INA)