MASH, me mbështetjen e BE-së, krijon ditar të ri elektronik

INA
INA

21/09/2023

Me mbështetjen financiare nga fondet IPA të Bashkimit Evropian, Ministria e Arsimit dhe Shkencës MASH) ka zhvilluar sistem të ri të integruar për punën elektronike të shkollave. Në zgjidhjen e re softuerike janë integruar sugjerimet e mësimdhënësve , prindërve të nxënësve dhe të gjitha institucioneve që kanë qasje në sistem dhe pritet që sfidat e deritanishme të tejkalohen plotësisht.

Tashmë janë zbatuar testet fillestare të sistemit të ri, në koordinim me Ministrinë e Arsimit dhe Shkencës me Byronë e Zhvillimit të Arsimit, Inspektoratin Shtetëror Arsimor, Qendrën Shtetërore të Provimeve dhe me mësimdhënësit e shkollave.

Paralelisht po zbatohen edhe trajnimet për aplikimin e ditarit të ri elektronik, ku të njëjtit janë vizituar deri më tani nga 40 administratorë të IT të shkollave, ku së pari do të pilotohet zgjidhja softuerike, si faza e dytë e procesit të testimit gjatë këtij viti shkollor. Trajnimet do të vazhdojnë edhe në periudhën e ardhshme, duke përfshirë të gjithë administratorët e IT të shkollave.

Sistemi i ri do të aplikohet zyrtarisht në të gjitha shkollat, pasi të jenë plotësuar të gjitha kushtet e parapara në procesin e testimit dhe pas migrimit të të dhënave nga sistemi ekzistues në atë të ri. Këto pritshmëri , priten të ndodhin gjatë gjysmë-vjetorit të dytë të vitit shkollor aktual ose në fillim të vitit të ardhshëm.

ME TE LEXUARA

LEXO MË SHUMË

ukraine-sulm-2

Rusia sulmon me dronë dhe raketa Ukrainën

joveski-1-696x464

Fillon procedura për zgjedhjen e prokurorit të ri publik në Maqedoni

collage-10-600x360

“Kjo është hajgare, unë nuk jam fetar hiç”- Sabit Geci mohon se e ndërroi emrin dhe fenë

joveski-1-696x464

Fillon procedura për zgjedhjen e prokurorit të ri publik në Maqedoni

IMG_6887

Aksident i rëndë në Kroaci, lëndohen katër shqiptarë

IMG_6886

Aksident në rrugën Tetovë-Shkup, ndërroi jetë vajza e ish-ministrit shqiptar

Spitali_tetove-780x470-2

Ndalohet një punonjëse në Spitalin e Tetovës, ka inçizuar pacientë në mënyrë të paautorizuar

fatmir-besimi2

Besimi: Përmbushja e marrëveshjes për kryeministër shqiptar është investim në një të ardhme të përbashkët

Fatmir Besimi

A do të bëhet edhe kryeministër, ja çka thotë Besimi?

INFO

NA NDIQ