MASH: Me pakon e re antikrizë mbështetje prej 16.3 milionë euro për nxënësit dhe studentët deri në fund të vitit shkollor

INA
INA

29/11/2023

Mbi 120 mijë nxënës dhe studentë do të përfitojnë kompensim monetar mujor deri në fund të vitit aktual shkollor, gjegjësisht vitit akademik, si mbështetje për ta dhe familjet e tyre, në kushtet e rritjes së shpenzimeve të jetesës dhe efekteve të zgjatura të krizës energjetike.

Kjo është e paraparë në paketën e re të nëntë radhazi të masave antikrizë të Qeverisë, që synojnë të rinjtë, kategoritë e ndjeshme të qytetarëve dhe sektorin privat.

Rreth 105.000 nxënës nga shkollat fillore dhe të mesme të cilët vijnë nga familje me të ardhura të ulëta mujore deri në 50.000 denarë do të marrin kompensim financiar në shumë prej 1.200 dhe 1.800 denarë çdo muaj për gjashtë muajt e ardhshëm.

Ndërkaq, mbi 15 mijë studentë që studiojnë jashtë vendbanimit të tyre, në 7 muajt e ardhshëm, derisa zgjat viti akademik, do të marrin vauçer transporti, përkatësisht kompensim në shumë prej 600 deri në 1200 denarë, varësisht nga shpenzimet e llogaritura të transportit.

Për mënyrën se si nxënësit dhe studentët do të mund të aplikojnë,për kriteret, kushtet dhe afatet e shfrytëzimit të këtyre masave, Qeveria dhe Ministria e Arsimit dhe Shkencës do të publikojnë informacione më të hollësishme në ditët e ardhshme .

Paketa e nëntë me 26 masa të antikrizës për mbështetjen e qytetarëve është në vlerë gjithsej prej 662 milionë euro dhe e cila është prezantuar dje.

TË FUNDIT

ME TE LEXUARA

LEXO MË SHUMË

UT Universiteti tetoves

VLEN: BDI nxori në rrugë elitën intelektuale shqiptare

nexhmedin spahiu

Spahiu publikon disertacionin e doktoraturës në matematikë, paralajmëron se do t’jua nxjerrë “notat e dobëta” disave

matura-shteterore-provimi

Provimi i maturës shtetërore sivjet më 1 dhe 8 qershor

universiteti-i-tetoves-UT

Të hënën, pesë universitete në protesta për rritjen e pagave

femijet nerove krusheve

Fëmijët dhe prindërit shqiptarë e nisin vet ndërtimin e shkollës në Krushevë, dora e shtetit nuk duket askund

universiteti-i-tetoves-UT

Lajm i mirë për studentët, nga e hëna do të paguhen në bazë javore

Ministria-Arsimit

MASH: Nga e hëna pagesa e subvencionimit të racionit për studentë në bazë javore

universiteti-i-tetoves-UT

5 universitetet shtetërore reagojnë kundër diskriminimit që ua ka bërë Kuvendi dhe Qeveria

studenti-univerzitet-sv-Kiril-i-Metodij-6

Rritje e pagave vetëm për UShKM-në? Jeton Shaqiri sqaron se do të vlejë për të gjitha universitetet

INFO

NA NDIQ