Mbi 22 milionë litra ujë të ambalazhuar hyn në Maqedoninë e Veriut, ndërsa shifra minore eksportohen jashtë

0

Mbi 22 milionë litra ujë të ambalazhuar hynë në Maqedoninë e Veriut, nga kompani kryesisht nga vendet fqinje, informon INA.

Edhe përkundër resurseve të mëdha vendore, vetëm 3 milionë litra ujë eskoportohen jashtë vendit, pra prodhuesit vendor kanë gjetur tregun e tyre jashtë vendit. Sipas Institutit Shtetëror të Statistikave, në Maqedoninë e Veriut prodhohen rreth 737 milionë litra ujëra të gazuara dhe jo-gazuara. (INA)