Mickoski paralajmëron skenar të përgatitur nga Zaev dhe partnerët e tij qeveritar

0

Lideri i VMRO DPMNE-së, Hristijan Mickoski paralajmëroi qytetarët për një skenar në të cilin kryeministrit Zoran Zaev dhe pjesëtarët e tjerë të Qeverisë, por përgatisin terrenin që presidenti të zgjidhet në Parlament. Mickoski u bëri thirrje qytetarëve për dalje masive në zgjedhjet e së dielës, në mënyrë që pushteti të pamundësohet të nisë ndryshime kushtetuese me të cilat presidentin do ta zgjedhin deputetët.

Hristijan Mickoski, kryetar i VMRO-së

“Gjatë periudhës së kaluar gjithnjë e më shumë po flitet hapur dhe për idenë e pushtetit që në vend se presidentin ta zgjedhin qytetarët, ta zgjedhë Parlamenti. Në këtë mënyrë, emërimi i presidentit do të shndërrohet në pazar shërbimesh, në vend se të jetë reflektim i vullnetit të popullit. Dihet mirë se kush e ka shumicën parlamentare, dhe dihet edhe si u arrit kjo shumicë. Ky do ishte një hap prapa në ditë edhe më të errëta. Ata e bëjnë këtë skenar pasi e dijnë se nuk mund të fitojnë në zgjedhje të drejta dhe demokratike. E dinë se qytetarët do të marrin pushtetin në dorë, prandaj edhe tentojnë të vendosen mbi ligjin dhe Kushtetutën”

Mickoski u bëri thirrje qytetarëve që të dalin të votojnë për ndryshime.