Ministri i shëndetësisë, Filipçe: Ta parandalojmë përhapjen e virusit

0

Vetëm së bashku mund të kemi sukses në këtë betejë dhe ta parandalojmë përhapjen e koronavirusit, ka shkruar mbrëmë në profilin e tij në Fejsbuk ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe. Ai apeloi që të gjithë t’u përmbahen masave për mbrojtje.

“Të mbajmë pajisje mbrojtëse, të mbajmë distancë fizike de shpesh t’i pastrojmë duart. Me sukses jemi përballur me valën e parë, besoj se edhe këtë herë do të sjellim vendim të drejta dhe më shpejtë do ta parandalojmë përhapjen e virusit”, ka shënuar Filipçe pas vendimit të Qeverisë për vendosje të kontrolleve dhe monitorime më të përforcuara në zonat e targetuara të qytetit të Shkupit dhe komunave përreth të Shkupit, si dhe në Kumanovë, Likovë, Shtip dhe Karbinci, Tetobë dhe komunat përreth të Tetivës dhe pas konkludimit të sjell, propozimi për vendosjen e masave restriktive sërish të shqyrtohet në Komisionin për sëmundje infektive.