Ministria e Shëndetësisë nuk jep këshilla në shqip për tu mbrojtur nga koronavirusi (FOTO)

0

Nuk ka njoftim në gjuhën shqipe për këshillat mbrojtëse nga koronavirusi. Ky shqetësim është shprehur në rrjetet sociale nga aktivistë të shoqërisë civile dhe qytetarë, përcjell INA.

Përfaqëuesi i organizatës EcoGuerilla, Arianit Xhaferi ka shpërndarë këshillat në shqip, duke shprehur shqetësim se Ministria e shëndetësisë nuk e sheh të arsyeshme që të njoftojë qytetarët shqiptarë. “Këshilla për tu mbrojtur nga Corona Virus. Ndërkohë Ministria e Shëndetësisë nuk e sheh të arsyeshme ti njoftojë qytetarët shqiptarë. Virusi nuk amniston.”, thekson Xhaferi.
Edhe ish-ministri i shëndetësisë, Arben Taravari ka bërë të njejtin njoftim, duke adresuar kritika në adresë të Ministrisë së Shëndetësisë. “Ndërkohë që virusi i frikshëm korona ka marrë vëmendjen e gjithë popujve të botës, ka goditur një pjesë të madhe prej tyre, e midis këtyre me probabilitet te madhë edhe Maqedoninë, ministria e Shëndetësisë jep masa mbrojtëse vetëm në gjuhën maqedonase! Ky është skandal, është diskriminim, është mungesë e thellë respekti ndaj një populli të tërë si janë shqiptarët”, thekson Taravari. (INA) Lexo rregullat më poshtë:

Gepostet von Arianit Xhaferi am Mittwoch, 26. Februar 2020