Moti shtyn korrje-shirjet e grurit

Picture of INA
INA

03/07/2023

2 korrikun e vitit të kaluar, Gani Dobratiqi kishte nis korrjen e arës së tij.

E këtë të diel fiks një vit më pas, sipas fermerit nga Truda e Prishtinës rendimenti i grurit s`është gati për fshirje dhe i duhet ende kohë shkaku i motit që mbretëroi sivjet.

I zoti i 17 hektarëve me këtë kulturë, nuk ka aq shpresë që ky vit do të jetë i bereqetshëm.

Ndryshimet klimatike sipas profesorit të Bujqësisë Imer Rusinovci, do të ndikojnë që vegjetacioni sivjet të jetë më i vonë.

Rusinovci shton se kombajna nuk mund të futet pa u përgjysmuar lagështia aktuale e grurit që momentalisht është rreth 25%.

Pavarësisht kësaj, 2023-ta është vit rekord i të mbjellave sipas Ministrisë së Bujqësisë.

TË FUNDIT
18 orë
Ja kur fillon pagesa nga “TVSh-ja ime”
20 orë
Huamarrja nga Hungaria/ Mickoski: Orbani mik i vërtetë, Hajredini dyshon për kapacitetet e shtetit që t’i menaxhojë huamarrjet!
20 orë
Ethet e turizmit! A rrezikohet të na kthehet në një bumerang
23 orë
Qytetarët ankohen për produkte të prishura dhe me afat të skaduar!
3 ditë
Klima e biznesit, DASH kritikon korrupsionin në Maqedoninë e Veriut

ME TE LEXUARA

23 orë
Qytetarët ankohen për produkte të prishura dhe me afat të skaduar!
20 orë
Ethet e turizmit! A rrezikohet të na kthehet në një bumerang
20 orë
Huamarrja nga Hungaria/ Mickoski: Orbani mik i vërtetë, Hajredini dyshon për kapacitetet e shtetit që t’i menaxhojë huamarrjet!
18 orë
Ja kur fillon pagesa nga “TVSh-ja ime”

LEXO MË SHUMË

tvsh-ime

Ja kur fillon pagesa nga “TVSh-ja ime”

mickoski orban

Huamarrja nga Hungaria/ Mickoski: Orbani mik i vërtetë, Hajredini dyshon për kapacitetet e shtetit që t’i menaxhojë huamarrjet!

ksamil sarande

Ethet e turizmit! A rrezikohet të na kthehet në një bumerang

fature-market

Qytetarët ankohen për produkte të prishura dhe me afat të skaduar!

DASH departamenti amerikan

Klima e biznesit, DASH kritikon korrupsionin në Maqedoninë e Veriut

besar durmishi

Durmishi: Mbështetje financiare prej 80 milionë denarë për ndërmarrjet mikro, të vogla dhe të mesme, për zejtarët, për vendosjen e standardeve HALLALL dhe ISO dhe projektet për zhvillimin e sipërmarrësisë

Aleksandar Nikolovski

Nikolloski: Janë paguar pagat e Infrastrukturës së Hekurudhave të Maqedonisë, Hekurudhave të Maqedonisë Transport dhe Postat e Maqedonisë

denar

Ndahen 4.1 miliardë denarë për paga dhe pesë miliardë për pensione

dry falimentim biznes

Mbi 1800 kompani janë mbyllur gjatë 2024 në Maqedoninë e Veriut

INFO

NA NDIQ