Ndërroi jetë në Stamboll profesori i njohur shqiptar (FOTO)

0

Sot në Stamboll të Turqisë ka ndërruar jetë profesori i njohur kosovar i ndërtimtarisë, Musa Stavileci. Lajmin për këtë e ka përcjell nipi i tij, Blerand Stavileci, i cili tha se xhaxhai i tij ka lënë gjurmë tek shumë gjenerata të studentëve që ai ligjëroi.

Ky është njoftimi i tij: Me pikëllim të thellë njoftoj farefisin, miqtë dhe dashamirët se mbrëmë, më datën 20 maj 2020, në Stamboll, ka ndërruar jetë familjari ynë i dashur, Musa Stavileci.

Përveç familjar i devotshëm, ai ishte edhe profesor shembullor, puna dhe veprat e të cilit lanë gjurmë në shumë gjenerata të studentëve të universiteteve ku ai ligjëroi.

Afërsia dhe kujdesi i Axhës Musë ishin aq të jashtëzakonshme, saqë ai ishte i vetmi njeri që më datën 2 të çdo muaji vijues më uronte në mënyrë të veçantë për lindjen e djalit tim. Ai kishte shumë vlera e virtyte njerëzore, por posaçërisht këtë s’do ta harrojmë kurrë, as unë, as Liami. Shpresoj që stërnipi i tij të trashëgojë këto vlera e virtyte të pavdekshme. Me dhembje e respekt, qoftë i përjetshëm kujtimi i tij!.

Musa Stavileci ishte profesor i fakultetit të ndërmtarisë në Universitetin e Prishtinës, si dhe ligjerues në universitete të ndryshme. Ai po ashtu ka qenë bartës dhe ideator i shumë projekteve vendore dhe ndërkombëtare. (INA)

Me pikëllim të thellë njoftoj farefisin, miqtë dhe dashamirët se mbrëmë, më datën 20 maj 2020, në Stamboll, ka ndërruar…

Gepostet von Blerand Stavileci am Mittwoch, 20. Mai 2020