Në Jugosllavinë e shkatërruar kur shqiptarët bëheshin edhe kryetar shteti…

0

Ç’do thoshte Arbën Xhaferi për aktualitetin e sotëm politik:

“Postkomunistët si pinjollë të traditës së Bizantit, të potencimit të formës pa përmbajtje, e fshehin realitetin e vrazhdë të çpushtetizmit të popullit shqiptar në IRJM me instalime të shqiptarëve në poste të larta, pikërisht ashtu si veprohej në Jugosllavinë e shkatërruar kur shqiptarët bëheshin edhe kryetar shteti.

Pra, ofrohen poste elitës, që në hapësirat ballkanike merr trajta të oligarkisë politike, por jo edhe të popullit”.

Vdekja për njerëz si Arbën Xhaferi është vetëm shuarje fizike, sepse shpirtërisht ai vazhdon të jetojë mes veprave dhe mendësisë që la pas!
I përjetshëm qoftë kujtimi për ty kryetar!

Ziadin Sela