Në Krivollak nuk ka rrezik për përhapje të zjarrit, të gjitha objektet e ushtrisë janë të sigurta

Ministria e Mbrojtjes dhe Shtabi i Përgjithshëm i Ushtrisë së Maqedonisë së Veriut bënë me dije se pasditen e sotme me një helikopter të ushtrisë MI-8/17 dhe pesë tonë ujë është ndërhyrë për lokalizimin e zjarrit që është prezent në afërsi të stërvitjes së Ushtrisë “Krivollak” në periferi të Shkupit.

Siç thuhet nga Ministria e Mbrojtjes dhe SHP, për momentin zjarri është me intensitet të ulët me shtrirje 700-800 metra dhe për shkak të intensitetit të dobët të erës, nuk ka prekur një zonë më të madhe në anën perëndimore të lokalitetit “Orlovëbërdë”.

Ushtria dhe objektet infrastrukturore të një rëndësie të veçantë janë në një distancë të sigurt prej 5-7 kilometrash nga vendi i zjarrit, dhe në përputhje me procedurat e ushtrisë, ato pajisen gjithashtu me rripa zjarri të inxhinieruar të zjarrit me gjerësinë e kërkuar sipas vlerësimet.(INA)