Në qytetin Ur të Irakut shihet tempulli i madh i Zigguratit

Në imazhe shihen rrënojat e tempullit të Madh të Zigguratit, struktura e lashtë sumeriane me tulla balte, dedikuar zotave të Mesopotamisë, atij të hënës dhe të diturisë Nanna, e cila daton prej vitit 2100 p.e.s. në qytetin e lashtë të Ur. Vendi ku sipas Biblës ka lindur Abrahami, ndodhet në provincën jugore irakene Dhi Qar dhe është nga komplekset arkeologjike më të lashta.