Në tremujorin e fundit të vitit të kaluar çmimi i banesave në Shkup është rritur për shtatë për qind

INA
INA

10/01/2024

Çmimet e banesave në Shkup në tremujorin e katërt të vitit 2023 janë rritur për shtatë për qind në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit paraprak dhe për një për qind në krahasim me tremujorin e tretë, sipas indeksit të çmimeve të banesave të Bankës Popullore.

Në tremujorin e parë të vitit të kaluar, çmimet e banesave shënuan rritje prej 18.8 për qind në nivel vjetor, pra me 1.3 për qind në nivel tremujor. Në tremujorin e dytë të vitit të kaluar rritja vjetore ishte 12.9 për qind, ndërsa rritja tremujore ishte 1.6 për qind. Rënia e çmimeve ka vazhduar edhe në tremujorin e tretë, kur rritja vjetore ishte 11 për qind, dhe krahasuar me tremujorin paraardhës 2.9 për qind.

Në vitin paraardhës 2022 ka pasur tendencë rritëse, në tremujorin e parë çmimi i banesave është rritur me 12,4 për qind në bazë vjetore, i ndjekur nga rritje prej 16,6 për qind në tremujorin e dytë, me 21,2 për qind në tremujorin e tretë dhe me 20,6 për qind në tremujorin e katërt.

Banka Popullore përgatit indeksin e çmimeve të banesave për territorin e Shkupit, bazuar në të dhënat që kanë të bëjnë me shpalljet e shitjes të publikuara nga agjencitë që merren me transaksionet e patundshmërive.

Sipas të dhënave të fundit të Entit Shtetëror të Statistikës për lejet e ndërtimit të lëshuara për tetor 2023, në rajonin e Shkupit është planifikuar ndërtimi i 323 banesave të reja

TË FUNDIT

ME TE LEXUARA

LEXO MË SHUMË

Kamionet-1-520x360-1

Pasaporta më shpejt për shoferët e kamionëve dhe autobusëve

cmimet-e-garantuara

Bekteshi: Nuk do të vazhdohet masa për çmime të garantuara, do të ketë ndryshime ligjore

nafta tregjet

Rënie e madhe e eksporteve të naftës amerikane në Evropë, rritje e re e çmimeve të mundshme

aeroport italiane franceze

Shtrenjtohen biletat e fluturimeve, ja sa do të shkojnë?

ekonomi investim plan menaxhim

Samiti për Investime në Ballkan bënë bashkë gjashtë kryeministrat në Londër, fokus rritja e investimeve në rajon

supermarketet-800x445

Qytetarët blejnë vetëm produktet e nevojshme dhe kanë frikë nga një rritje e re çmimi

kontabilitet menaxher biznes

Do te rritet çmimi i shërbimeve për kontabilitet në Maqedoninë e Veriut

Anita-Angelovska-Bezhoska-MMF-750x430-1-696x399-1

Angellovska-Bezhoska: Trendet e inflacionit janë pozitive, por duhet kujdes

auto_prishtina-3-1-1-600x3601627103516-1

Katari e sheh Kosovën si një vend premtues për investime, Kurti takon ambasadorin jorezident, Al Dosari

INFO

NA NDIQ