Në UT për herë të parë shpallet konkursi për degët specialistike nga Fakulteti i Shkencave të Mjekësisë

ina-online
ina-online

5 Shtator, 2023

Fakulteti i Shkencave të Mjekësisë i Universitetit të Tetovës, e publikoi Shpalljen publike për paraqitjen e kandidatëve për regjistrim ose miratim të specializimeve të profesionistëve të shëndetësisë me arsimim të lartë në fushën e mjekësisë dhe bashkëpunëtorëve shëndetësorë me arsimim të lartë për vitin 2023.

Në konkursin për degët specialistike dhe subspecialistike mund të aplikojnë punonjësit e kujdesit shëndetësor me arsim të lartë, në fushën e mjekësisë edhe atë në programet e specializimit: Pediatri, Kirurgji urologjike, Kardiologji, Mjekësi interne, Psikiatri, Gjinekologji dhe akusheri, si dhe Kirurgji e përgjithshme. Po ashtu, në konkursin në fjalë të drejtë aplikimi kanë edhe punonjësit shëndetësorë, gjegjësisht bashkëpunëtorët shëndetësorë të punësuar në institucione private, persona të tjerë juridikë dhe të papunë, edhe atë, në degët specialistike: Pediatri, Kirurgji urologjike, Kardiologji, Mjekësi interne, Psikiatri, Gjinekologji dhe akusheri, Kirurgji e përgjithshme si dhe Mjekësi familjare.

Kërkesa për miratimin e specializimeve së bashku me dokumentacionin e plotë dorëzohet nga ana institucionit publik shëndetësor, ku është i punësuar punonjësi shëndetësor, gjegjësisht bashkëpunëtori shëndetësor, institucioni shëndetësor privat në të cilin është i punësuar punonjësi shëndetësor, ose nga punonjësi shëndetësor i papunësuar, në përputhje me dispozitat e Ligjit për kujdesin shëndetësor dhe Rregulloren për specializimet dhe subspecializimet e punonjësve shëndetësorë dhe bashkëpunëtorëve shëndetësorë, me arsimim të lartë në fushën e mjekësisë, më së voni në afat prej 30 ditësh nga dita e publikimit të Shpalljes (4.09.2023), në arkivin e Fakultetit të Shkencave të Mjekësisë në Universitetin e Tetovës.

Informacionet shtesë për dokumentet e nevojshme për regjistrimin e kandidatëve për specializim, të punësuar në ISHP, personat e tjerë juridikë, si dhe personat e papunë mund t’i gjejnë në lidhësen në vazhdim:  https://unite.edu.mk/konkurs-per-deget-specialistike-dhe-subspecialistike/

ME TE LEXUARA

LEXO MË SHUMË

pendarovski-nato

Pendarovski: Mirë që Maqedonia, Mali i Zi dhe Shqipëria janë anëtarë të NATO-s, që të parandalohet konfrontimi ndërmjet ushtrisë së Kosovës dhe Serbisë

Screenshot_2023-09-30-13-14-08-408-edit_com.facebook.katana

Deklaratat e fundit për sulmin terrorist në veri, kërkohet që Edi Rama të shpallet non-grata në Kosovë

mali-sharr

Hiqet ndalesa për lëvizje nëpër pyje

ernest

NË SHKUP VJEN NJË STUDIM MË I PLOTË MBI VEPRËN E ERNEST KOLIQIT

Maria GABRIEL

Gabriel pret që Shkupi të mos “vetësabotohet”

LSDM kreret kovacevski zaev zecevic

Ndryshimet kushtetuese a po rikthejnë në lojë liderët e vjetër!

artan grubi

Grubi: Përmes fletëobligacioneve, Qeveria ndihmon Komunën e Tetovës dhe Zhelinës për shlyerjen e detyrimeve të papaguara të tyre

moti sot

Moti sot në Maqedoninë e Veriut

qumsht-qumesht

Nuk ka qumësht me aflatoksinë nëpër markete, reagon AUV në Maqedoninë e Veriut

INFO

NA NDIQ