Nëna Tereze si e thirri Clintonin dhe i tha bëjë diçka për shqiptarët e mi në Kosovë

0

“Nënë Tereza ka marrë në telefon Bill Clintonin dhe i ka thënë: Biri im bëj diçka për shqiptarët e mi”, ka thënë më parë shkrimtari i madh shqiptar, Ismail Kadare!

“Duke ja thënë kjo Nënë e Kishës, Clintonit, ai çlirohet nga ç´do skrupull moral, sepse atij po i thotë një njeri i shenjtë. Ajo theu ligjin e fesë për popullin e saj, theu rregullin e fesë për shqiptarët e saj. Me këtë ajo i ka larë të gjitha. E turpi ynë i përbashkët është për sharjet ndaj Nënë Terezës”, u shpreh Kadare në gjykimin e tij për Nënë Terezën.

Ka pasur edhe dëshmi të tjera që kanë bërë të ditur këtë fakt lidhur me kontributin e madh të nobelistes shqiptare lidhur me fatin e bashkëatdhetarëve të saj në Kosovë, që po përjetonin eksodin e shekullit.