Nicolas Mathieu fiton çmimin prestigjioz “Goncourt” të lertërsisë

0

Libri deri tani është shitur në 40 000 ekzemplarë, por botuesi shprehet se ka porositur shtypjen e 50 000 ekzemplarëve të tjerë.

“Leurs enfants après eux” (Fëmijët e tyre pas tyre) është romani i autorit Nicolas Mathieu që fitoi [mimin më prestigjioz francez për letërsi “Goncourt”.

Romani trajton moshën e adoleshencës, por del përtej saj duke bërë një paraqitje politike dhe sociale të Francës së sotme, raporton Kultplus.com

Romancieri 40 vjeçar është një autor i ri në moshë dhe në tregun fracez, fitoi me gjashtë vota pro dhe katër kundër përballë Paul Greveilac që konkurronte me librin “Maîtres et esclaves” (Pronarë dhe skllevër), një tregim madhështor mbi Kinën e kuqe.