Një aplikacion i ri doli në skenë

Më shumë se katër vjet pasi themeluesit e Instagramit u larguan nga kompania, ata janë rikthyer me një aplikacion të ri.

Kevin Systrom dhe Mike Krieger njoftuan të martën lansimin e “Artifact”, një aplikacion që premton “një burim informatash të personalizuara” të mundësuar nga inteligjenca artificiale, shkroi CNN.

Në një postim në Instagram, Krieger tha se ai dhe Systrom “kanë punuar me një ekip të talentuar” për më shumë se një vit për të nisur shërbimin. “Ne po i lejojmë gradualisht njerëzit të hyjnë ndërsa rritemi”, shkroi Krieger.

Ndryshe nga Instagrami, aplikacioni është më i fokusuar në artikuj sesa në foto. “Artifact” do të rekomandojë përmbajtje bazuar në interesa dhe do të lejojë diskutimin me miqtë, sipas Platformer, i cili ishte i pari që raportoi nisjen. Një faqe kryesore do të shfaqë artikuj të njohur nga organizata të mëdha mediatike deri te blogerët më të vegjël dhe furnizimi i një përdoruesi do të bëhet më i personalizuar bazuar në atë që klikojnë.

Nisja vjen në një kohë të aktivitetit të rinovuar në botën e rrjeteve sociale. Në vazhdën e trazirave dhe pasigurisë në Twitter nën pronarin e ri Elon Musk, një numër shërbimesh më të reja kanë gjetur tërheqje duke ndihmuar përdoruesit të marrin lajme dhe përditësime personale në një burim. Ndërkohë, rritja e shpejtë e TikTokut vazhdon të shtyjë shumë aplikacione, përfshirë Instagramin, për të kopjuar veçoritë e tij.