Një grua me Covid lind fëmijën në gjendje kome

Në Klagenfurt të Austrisë, një paciente me koronavirus lindi fëmijën e saj përmes një operacioni cezarian. Foshnja është e qëndrueshme, ndërsa gruaja në gjumë të thellë.

Disa ditë më parë, një grua shtatzënë e infektuar me Covid u pranua në Klinikën Klagenfurt. Siç raportoi “Kleine Zeitung”, gjendja e saj u përkeqësua gjithnjë e më shumë. Të hënën, mjekët kryen një operacion cezarian urgjent, transmeton rtv21.tv.

“Në raste të tilla, dy jetë kërcënohen. Ne duhej të merrnim parasysh pjekurinë e mushkërive të fëmijës së palindur dhe t’i jepnim pacientit sa më pak ilaçe të jetë e mundur”, shpjegon Rudolf Likar, Koordinator i Kujdesit Intensiv për koronavirus për Shtetin e Carinthia dhe Shef i Departamentit të Anesteziologjisë në Klinikën Klagenfurt.

Nuk u zbulua nëse pacientja ishte vaksinuar apo jo./21Media