Një përdorues që po kërkonte informacion për paketën e tij u trondit kur chatbot doli jashtë kontrollit

INA
INA

22/01/2024

Inteligjenca artificiale, pra chatbot-et e bazuara në inteligjencën artificiale, përdoren gjithnjë e më shumë si mbështetje për klientët. Të tilla chatbots janë trajnuar në një sasi të madhe bisedash reale që agjentët e shërbimit të klientit kanë pasur me njerëzit për të qenë në gjendje t’u përgjigjen shumicës së pyetjeve dhe ndonjëherë është vërtet e vështirë të dallosh që njerëzit po ndërveprojnë me një AI.
“AI” ndërvepron me përdoruesit dhe u jep atyre përgjigje për pyetjet e tyre, përveç rasteve të disa rasteve të komplikuara që chatbot nuk mund t’i zgjidhë, kështu që biseda merret nga agjentët e shërbimit të klientit.

Për një komunikim të tillë klasik dhe për t’iu përgjigjur pyetjeve të zakonshme, “AI” është dëshmuar të jetë mjaft i suksesshëm, por është e qartë se teknologjia ende nuk është e përsosur dhe mund të bëjë gabime, madje edhe – të shajë. Një rast i tillë është vërejtur me chatbot-in e kompanisë “DPD”, i cili do të detyrohej nga një përdorues jo vetëm të shante, por edhe të kritikonte kompaninë e tij. DPD e konfirmoi këtë rast dhe çaktivizoi një pjesë të chatbot-it përgjegjës për një komunikim të tillë të papërshtatshëm, pas së cilës ata përmirësoi sistemin.

Prej vitesh kemi përdorur me sukses elementët “AI” në chat, njoftuan nga “DPD” dhe theksuan se problemi ka ndodhur pas përmirësimit të sistemit. Megjithëse chatbot u çaktivizua shpejt, pamjet e ekranit të tij dhe ndërveprimi i tij me një përdorues u përhapën shpejt në mediat sociale. Ashley Baukamp u përpoq të merrte informacion në lidhje me paketën, por chatbot nuk mundi t’i thoshte asgjë për këtë. Ai as nuk do ta lidhte atë me shërbimin ndaj klientit ose nuk do t’i jepte një numër telefoni për të telefonuar dhe për të zgjidhur problemin.

TË FUNDIT

ME TE LEXUARA

LEXO MË SHUMË

femij telefon

Italia ndalon celularët në shkolla me çdo kusht!

gemini

Google konfrontohet me Indinë shkaku i përgjigjes së chatbot-it me Inteligjencë Artificiale

Inteligjenca artificiale AI

IA ndihmon në mënyrë disproporcionale në mbrojtjen kundër kërcënimeve të sigurisë kibernetike

facebook-meta

“Meta” do të krijojë ekip për të luftuar dezinformimin në zgjedhjet e BE-së

Galaxy S24

Përjetoni përvojën më të jashtëzakonshme celulare me një nga pajisjet e serisë Galaxy S24

card-trump

Maqedonia e Veriut sërish në qendër të vëmendjes, këtë radhë mashtrime me “Trump kartela bankare”

Elon-Musk-cip

Njeriu i parë me një implant truri kontrollon një mi kompjuteri me mendimet e tij!

diell

Dielli po shpërthen në një nivel që nuk është parë që nga viti 2017

intel

Intel do të prodhojë çipe për Microsoft

INFO

NA NDIQ