Një tjetër vend evropian po heq kufizimet anti-Covid

Irlanda, duke ndjekur shembullin e vendeve të tjera, po heq kufizimet anti-Covid.

Nga sot ky vend ka hequr pothuajse të gjitha kufizimet.

Irlanda është një nga vendet më të kujdesshëm në BE në lidhje me rreziqet e koronavirusit. Ajo ka prezantuar disa nga kufizimet më të gjata të udhëtimit, përcjell INA.

Qeveria ka vendosur që nuk do të ketë nevojë të mbyllen baret dhe restorantet në orën 20:00 dhe t’u kërkojnë klientëve dëshminë e vaksinimit. Hapësirat e hapura të mbyllura do të funksionojnë me kapacitet të plotë.

Irlanda javën e kaluar ishte e dyta më e infektuar me koronavirus në Evropë, por në të njëjtën kohë ajo është ndër vendet evropiane me shkallë të lartë të vaksinimit.

Ndërkohë në Francë, kryeministri francez Jean Catex dhe ministri i Shëndetësisë Olivier Veran, në vend të kufizimeve të reja, shpallën një axhendë për të lehtësuar masat kufizuese.(INA)