Njeriu më i pasur në botë kërkon të blejë ishullin afër Shqipërisë

Pushihmet e njeriut më të pasur të botës morrën vëmendje të madhe. Protothema raporton se mbërritja e tij në Athinë, qëndrimi në suitën presidenciale të hotelit “Britania e Madhe”, vizita e tij në Akropolin e Athinës mund të quhet si “arratisja” e Gates në një destinacion top sekret në Greqi.

Një skenar për qëllimin e vërtetë të udhëtimit të tij në Greq, është se Gates ka për synim për të blerë një pjesë të Petali, një kompleks ishujsh të pabanuar në Evia Jugore, pranë Karystos. Në fakt, thuhet se tashmë është përcaktuar çmimi që do të thirret të paguajë miliarderi amerikan dhe njeriu i 4-të më i pasur në botë. Gates do të bëhet pronari i ardhshëm i Petalia, duke disbursuar 26 milionë euro.

I vetmi informacion i vlefshëm për udhëtimin e Gates në Greqi është se ai mbërriti me një fluturim privat të premten më 27 maj, u vendos përkohësisht në Britaninë e Madhe dhe të nesërmen vonë pasdite vizitoi Akropolin.