Njihuni me vajzën që NASA po pregatit për ta dërguar në Mars

0

Alyssa Carson ka ëndërruar dhe po punon që të jetë ajo femra e parë që do zbresë në Mars si astronaute.
Sot 17-vjeçe, ajo sapo ka filluar trajnimin për këtë profesion qiejsh e galaktikash.
Plani është që në 2033, kur Alyssa duhej të jetë 32 vjeçe, të vërë këmbën në planetin e kuq.
Aty ajo do qëndrojë për eksperimente shkencore dy deri në tre vjet, për të gjetur shenja jete.
Thuhet se ajo është magjepsur me universin që në moshën 3-vjeçare.
Tashmë NASA është duke punuar intensivisht me vajzën në mënyrë që të përgatiten për misionet e ardhshme.