Njoftim i rëndësishëm për mërgimtarët. Kujdes nga këta plaçkitës

0

#NJOFTIM për Diasporën !

Nga Ministria e Punëve të Mbrendshme e Serbisë, Drejtorati për Siguri në Komunikacion (disa këshilla të përkthyera)..

– Njësiti për matjen e shpejtësisë në lëvizje “Presretači” deri më 15 shtator nuk është në detyrë, prandaj mos ju ndalni këtyre veturave civile nëse hasni sepse dyshohet të jenë plaçkaxhi.
– Gjat udhëtimit tranzitor në Koridorin 10 mos ndaloni në parkingjet e pandryçuara.
– Në Pikat shitëse të derivateve mos u furnizonu ku nuk jua japin kuponin fiskal.
– Këmbimin e valutave mos e bëni jashta “Exchange” me Firmë të ekspozuar ku e merni edhe kuponin fiskal.
– Mos u furnizonu me artikuj ushqimor në pikat shitëse pa Firmë të ekspozuar, pa kupon fiskal.
– Mos u ndalni ti ofroni ndihmë veturave të ndaluna që nuk i njihni kinse janë me defekt sepse dyshohet që janë plaçkaxhi.
– Ruane kuponin fiskal të pagesës “putarinës” sepse ju vyen gjat kontrollit eventual.
– Mos ju ndalni patrullave të Policisë që nuk e kanë veturën të sinjalizuar “Policija”
– Në rast defekti i veturës në rrugë kërkoni ndihmën vetëm nga Agjencionet e Liçensuara dhe shërbimet jua fakturojnë me kupon fiskal.
– Mbane distancën e mjaftueshme nga vetura në veturë gjat udhëtimit.
– Shpejtësia e lejuar maximale në rrugët e Republikës së Serbisë është 130 km në orë.
– Për çdo ndihmë eventuale paraqituni në Stacionet policore.

Lejohet shpërndarja.