NOBELI për letërsi, ja çfarë thotë kritiku letrar gjerman për Kadarenë

0

Më 10 tetor 2019 do të shpallen fituesit e Çmimeve Nobel në Letërsi, për vitet 2018 dhe 2019 – kësaj herë do të ketë dy çmime.

Kritiku letrar gjerman Martin Ebel, ka disa fjalë për kolosin e letrave shqipe, Ismail Kadarenë.

“Të merituar do ta kishte Kadare vlerësimin me çmim, ndër të tjera për romanin e jashtëzakonshëm, “Pasardhësi”.

Ky libër ngre portretin e një diktatori në lartësinë e parablesë, roman, i cili mund të matet me romanet e mëdhenj të Amerikës Latine.