Noev: Në regjistrimin e popullsisë në Maqedoni të ketë grafë edhe për bullgarët

Ish-ministri bullgar dhe Ambasadori i Bullgarisë në NATO, Bojko Noev deklaroi se gjatë regjistrimit në Maqedoninë e Veriut duhet të ketë grafë për “bullgarët”, nëse ka grafë për kombësi të tjera në vend, shkruan “DW”.

Ai në për “Radio Fokus” tha se ata nuk e kanë problem zhvillimin e bashkëpunimit me Maqedoninë dhe nga nesër të dillojnë me ndërtimin e rrugëve dhe hekurudhave.

“Mirëpo kjo nuk do largojë pengesat për fillimin e bisedimeve me BE-në. Ato pengesa nuk janë për shkak të mos përmbushjes së sektorëve politikë, por janë thellësisht në marrëdhëniet në mes të dyja vendeve. Bullgaria ka diçka të rëndësishme të thotë, dhe të gjitha janë në fushën e të drejtës së bullgarëve në Maqedoni”, tha Noev.