Ohri nuk ia jep ingerencat Qeverisë

0

Komuna e Ohrit deklaron se deri tani nuk është dërguar ndonjë kërkesë zyrtare deri në Qeveri lidhur me marrjen ose dhënien e ingerencave në një sferë të caktuar të punës së vetëqeverisjes lokale. Ata presin që së bashku me Qeverinë përmes një qasjeje të planifikimit dhe strategjisë do të zgjidhin të gjitha rekomandimet e UNESCO-s dhe se ato do të korrigjojnë gabimet e kaluara që pretendojnë të jenë bërë nga autoritetet e mëparshme.

“Qëllimi i seancës së radhës të Komitetit të Trashëgimisë Botërore për të hequr më në fund rrezikun e vendosjes së rajonit të Ohrit në listën e zonave të mbrojtura në rrezik”, thonë nga komuna.

Prandaj, ata theksuan se aktualisht shërbimet e tyre kryejnë një revizion individual për secilën lëndë që është pjesë e regjistrit të ndërtimeve pa leje dhe do të pasohet nga vendimet për veprim të mëtejshëm.

Dje, kryeministri Zoran Zaev tha se Ohri nuk mund të merret me ndërtimet e paligjshme dhe tha se kryetari i komunës, Konstantin Georgievski dëshiron t’i japë ingerencat lidhur me planifikimin urban, domethënë legalizimin dhe prishjen e ndërtimeve pa leje.