Omicroni më pak i rrezikshëm se Delta

Driton Vela ka publikuar një grafikon rreth rritjes së rasteve gjalë valës së Omicronit si dhe hospitalizimeve, derisa duke bërë krahasimin me variantin Delta, del që është po e njëjta, shkruan Syri.net Kosova.

Në bazë të këtyre statistikave, sipas Veles varianti Omicron po shkakton më pak hospitalizime se sa Delta.

Postimi i plotë:
Si krahasohet vala omikron me valën delta në Afrikë Jugore (vendi me numrin më të madh të rasteve të detektuar me variantin omikron)

-Rritja e rasteve gjatë valës omikron është më e theksuar se gjatë valës delta

-Rritja e hospitalizimeve është e njejtë si gjatë valës delta

Kjo dmth që për numër të njejtë të rasteve të infektuara, varianti omikron po shkakton më pak hospitalizime se delta.