Oxford-AstraZeneca do të autorizohet nga Gjermania për personat mbi 65 vjeç

Komisioni i vaksinave të Gjermanisë së shpejti do të autorizojë vaksinën Oxford-AstraZeneca për personat e moshës mbi 65 vjeç, pas studimeve të fundit, tha të mërkurën kancelarja Angela Merkel.

Komisioni kishte rekomanduar në janar që vaksina të mos u jepej mbi 65 vjeç për shkak të të dhënave të pamjaftueshme, raporton Cnn.

Kufizimet e koronavirusit në të gjithë vendin do të lehtësohen në pesë faza, shtoi Merkel – çdo hap shtesë do të ndërmerret çdo 14 ditë nëse normat e infeksionit qëndrojnë të ulëta.

“Ne do të instalojmë një frenim emergjence nëse marrim një rritje eksponenciale të infeksioneve që tejkalojnë një normë javore prej 100 për 100,000,” tha ajo.

Merkel gjithashtu tha se të gjithë gjermanët do të jenë në gjendje të marrin një provë të shpejtë të shpejtë çdo javë, duke filluar nga 8 Mars, transmeton lajmi.net.

“Ne jemi përsëri në pragun e një faze të re të pandemisë në të cilën mund të kalojmë jo me pak kujdes, por përsëri me shpresë të justifikuar. Sot mund të flasim për shpresë dhe kalimin në një fazë të re sepse të gjithë ne kemi arritur shumë në vendin tonë në muajt e fundit”, tha ajo.