Padia prej 258 miliardë dollarësh e Elon Musk i bitcoin-it në rënie për mashtrimin e dyshuar piramidal

Pronari i Tesla-s, Elon Musk, i cili ka fuqinë të krijojë dhe shkatërrojë kriptomonedha me vlerë miliarda dollarësh me vetëm një postim në Twitter, ka ndihmuar Dozhkoin të depërtojë në top 10 kriptovalutat më të njohura në 18 muajt e fundit, shkruan Forbes.

Por rënia e çmimit të dojocoin në muajt e fundit ka rezultuar në një humbje prej më shumë se 90 për qind të vlerës së tij rekord të regjistruar në maj, ndërsa bitcoin, eterium dhe tregu i kriptove gjithashtu kanë rënë.

Tani që bitcoin dhe etherium janë në prag të katastrofës, Musk dhe kompanitë e tij Tesla dhe Space Ex janë objektivi i një padie prej 258 miliardë dollarësh duke pretenduar se janë pjesë e një skeme piramidale për të rritur çmimin e dojos.

“Musk, Tesla dhe Space Ex pretendojnë në mënyrë të rreme dhe mashtruese se prika është një investim legjitim kur nuk ka fare vlerë,” tha Keith Johnson, i cili e përshkruan veten si një qytetar amerikan që humbi para në një skemë mashtruese kriptopiramidale.

Ai ngriti padinë e tij në Nju Jork dhe synon të përfaqësojë investitorë të tjerë të dyshuar të mashtruar. Johnson ka dy pretendime për 86 miliardë dollarë dhe 172 miliardë dollarë dëmshpërblim dhe po përpiqet të bllokojë Musk, Tesla dhe Space Ex nga promovimi i dojos.

“Duzhkoin është thjesht një mashtrim në të cilin viktimat mashtrohen për të blerë një monedhë me një çmim më të lartë,” thuhej në padi, përpara se të renditeshin tweetet dhe deklaratat e Musk që kishin rritur çmimin e Dozhkoin gjatë 18 muajve të fundit.

Musk, i cili u votua “CEO i Dozhkoin” në një sondazh me shaka në Twitter në 2019, konsiderohet si një mbështetës i kriptomonedhës që ai e përshkruan si të preferuarën e tij. Miliarderi më parë zbuloi se ai personalisht zotëron douzcoin, si dhe bitcoin dhe eterium.

Në vitin 2021, Musk gjithashtu rriti çmimin e bitcoin kur zbuloi se Tesla kishte blerë monedha nga ajo kriptomonedhë me vlerë 1.5 miliardë dollarë. Musk mbështeti Dozcoin përmes Tesla dhe Space Ex, duke lejuar klientët e kompanive të tij të paguajnë me kriptomonedhë.