(Pa)Fuqia dhe dështimi i politikës shqiptare për 30 vite demokraci në Maqedoni

Fejzi Hajdari

(Pa)Fuqia dhe dështimi i politikës shqiptare për 30 vite demokraci në Maqedoninë e Veriut:
1. Greqia e detyron Maqedoninë ta ndryshoje emrin kushtetues
2.Bullgaria po e kushtezon per gjuhēn dhe pjesë tjera identitare
3.Shqiptarët për 30 vite dështim të njepasnjēshëm, bile edhe me konflikt të armatosur, kane “arritur” ne Kushtetute te bëhen “POPULL 20%”. Gjuha shqipe ne Kushtetute eshte poashtu “gjuha e popullit mbi 20 perqind”.
Keto jane faktet, e deshtimit spektakolar te politikes shqiptare tani 30 vjet demokraci, te tjerat jane pordhë të politikēs shqiptare.