Pajtohen Lëvizja Vetëvendosje dhe LDK-ja

0

Lëvizja Vetëvendosje dhe Lidhja Demokratike e Kosovës janë dakorduar që të bashkëqeverisin së bashku. Sipas burimeve të Klan Kosovës, kryetari i Vetëvendosjes dhe njëherit kandidati për kryeministër Albin Kurti dhe ai i LDK-së Isa Mustafa janë marrë vesh që në parim ta bëjnë qeverinë e ardhshme të Kosovës me formulën e ndarjes së pushtetit gjysmë për gjysmë. Sipas kësaj formule, në qeverinë e ardhshme me Albin Kurtin kryeministër që do t’i ketë 12 ministri, pesë ministri do t’i takojnë Lëvizjes Vetëvendosje dhe pesë ministri do t’i takojnë LDK-së, ndërkohë që dy ministri do të jenë të rezervuara për minoritetet – Ministria për Komunitete dhe Kthim si dhe Ministria e Kulturës.