Pakënaqësi tek liberal-demokratët, kryetari u vetpropozua për ministër

Kryetari i Partisë Liberal-Demokrate (PLD), Goran Milevski, u propozua për ministër në Qeveri pa pëlqimin dhe vendimin e partisë.

Ky veprim i Milevskit shkaktoi revoltë edhe më të madhe në parti, ku ka kohë që zien për shkak të, siç akuzojnë anëtarët, situatës në të cilën Milevski ndjek vetëm interesat e veta dhe të të afërmve të tij, shkruan portali A1on.

Zgjedhja e Milevskit për ministër vetëm me propozimin e tij dhe me dëshirën e tij, ngriti iniciativë brenda partisë për përgjegjësinë e tij.

Goran Milevski

 

“Me zgjedhjen e Qeverisë dhe me zgjedhjen e Goran Milevskit për anëtar të Qeverisë, është shkelur Statuti i PLD-së. Në seancën e fundit të KQ u mbajt qëndrim për zhvillimin e negociatave dhe kërkesë për kryeministër të mandatuar Kovaçevski për pjesëmarrjen e PLD-së në Qeveri. Vendimi për pjesëmarrje dhe sigurimin e një mandati tjetër ministror të Milevskit ka ndodhur pa mbajtur seancë të mëparshme të KQ dhe nuk është marrë vendim për pjesëmarrje në Qeveri”, theksuan anëtar të lartë të kësaj partie.

“Kërkoj nga anëtarët e Këshillit Mbikëqyrës që të iniciojnë procedurë përkatëse kundër kryetarit Milevski për shkelje të statutit të partisë. Duke qenë se angazhimi ynë ideologjik është që askush të mos jetë mbi ligjet e shtetit, kështu që në parti askush nuk duhet të jetë në statut, madje as kryetari i partisë dhe të paktën në momentin kur ai personalisht preket”, thuhet në letrën e Filip Avrmachev, anëtar i Bordit Qendror, dërguar organeve të PLD-së.

Por këtyre pakënaqësive i është përgjigjur Milevski.

Milevski u akuzua edhe për punësime familjare.(INA)