Pandemia e COVID-19, zbulohet prioriteti në përgjigjen e një ndër superfuqive botërore ndaj përhapjes së virusit, shkencëtari amerikan: Përparësia tonë nuk është marrja e dozave përforcuese, por…

Anthony Fauci tha se përparësia në përgjigjen e koronavirusit në SHBA nuk është ‘marrja e dozave të treta’, por siguria që ata që ende nuk janë vaksinuar të marrin vaksinën dhe miratimi i dozave për fëmijët nën 12 vjeç.

“Prioriteti ynë më i lartë akoma, është vaksinimi i të pavaksinuarve dhe nuk duhet të ketë konfuzion në lidhje me këtë,” tha Dr Fauci për NBC News me moderatorin Chuck Todd.

“Prioriteti më i lartë nuk është marrja e dozave të treta,” tha ai. “Ne mendojmë se është e rëndësishme të ndihmojmë njerëzit, por përparësia më e madhe është vaksinimi i të pavaksinuarve.”

Sqarimi erdhi pasi Todd pyeti imunologun më të lartë të kombit në lidhje me prioritizimin e vaksinave nxitëse dhe nëse është një “luks”.

Fauci tha gjithashtu se fëmijët nga 5-11 vjeç ka të ngjarë të jenë në gjendje të marrin vaksina deri në vjeshtë, e cila është gjatë tre muajve të ardhshëm.

“Diku në javët e ardhshme, kur të hyjmë në tetor, ne do të jemi në gjendje të shohim që vaksinat për fëmijët të marrin të dhëna të mjaftueshme për t’u paraqitur për sigurinë dhe imunogjenitetin,” tha Fauci për ABC News, duke iu bërë jehonë vlerësimeve të ngjashme nga të tjerë zyrtarët shëndetësorë.