Pandemia seriozisht po rrezikon turizmin në Mal të Zi

Masat shtrënguese të ndërmarra nga autoritetet shëndetësore në parandalimin e COVID-19 kanë rrezikuar seriozisht ekonominë turistike në Mal të Zi dhe në veçanti në Ulqin.

Operatorët turistik vlerësojnë se mbyllja e kufirit me vendet e rajonit ka ulur në mënyrë të theksuar aktivitetin turistik.

Ndërkaq, autoritetet shëndetësore dhe ato vendore mendojnë se është i domosdoshëm kufizimi i lëvizjes, pasi hapja e kufijve shkaktoi shpërthimin e ri të koronavirusit.