Parashikimi ‘i frikshëm’ i miliarderit Jim Mellon: Bujqësia tradicionale e qumështit do të zhduket tërësisht

Jim Mellon është një investitor miliarder, një biznesmen, një filantrop dhe një autor i disa librave të shquar.

Ai, siç shkruan Euronews, gjithashtu tregon aftësinë për të identifikuar me sukses trendet globale në zhvillim.

Në një intervistë ekskluzive për këtë medium, ai flet për aspiratat e tij për të ardhmen dhe jep një pasqyrë të librit të tij të ri.

Për të na dhënë pak histori të librit të tij të ri dhe ‘Revolucionin e Ri Agrar’, Mellon përmend pandeminë.

“Nga lindi kjo pandemi? Ndoshta nga keqpërdorimi i ushqimit në Lindjen e Largët. Nga do të vijë pandemia tjetër? Ndoshta nga keqpërdorimi i ushqimit në Lindjen e Largët”.

“Efektet e pandemive në të ardhmen janë një nga arsyet që ai mendon se në dhjetë vitet e ardhshme”, gjysma e mishit në botë do të jetë me bazë bimore “ose nga” bujqësia me bazë qelizash ku mishi prodhohet në laboratorë”.

Ai na tregon se kalimi në zgjidhje me bazë bimore është gjithashtu mënyra për t’u siguruar që njerëzit nuk konsumojnë antibiotikë përmes kafshëve të kultivuara.

Sipas tij, 80% e antibiotikëve shkojnë në kafshë të kultivuara dhe kjo shkakton një rrezik real të infeksionit bakterial që del jashtë kontrollit dhe antibiotikët nuk funksionojnë.