Pas Balenës Blu del një lojë tjetër e rrezikshme, vritet një i ri

0

Më 6 shtator, një djalë 14-vjeçar, Igor Maj, u gjet i vdekur në dhomën e tij të gjumit në Milano.

14-vjeçari ishte mbytur me një litar dhe fillimisht mendohej vetëvrasje, por, në sajë të gjetjeve në PC dhe smartfonin e tij, ka dalë një hipotezë e tmerrshme.

Nga hetimet mbi pajisjet, u zbulua se djali ishte i lidhur me faqet e internetit ku luhej “Blackout” (Ndërprerja), e cila shtyn djemtë të privojnë veten nga oksigjeni.

Igor, alpinist konkurrues kishte shkuar pak si shumë larg në lojë ose “sfidën e heshtje”, një praktikë e privimit të ajrit për periudha të gjata deri në zbehje dhe që pastaj të rifitoje vetëdijen.

Prindërit e Igorit vendosën të përhapin emrin dhe fotot në mënyrë që rastet e ngjashme të mos përsëriten.

“Sa më shumë të jetë e mundur bëjani të qartë fëmijëve tuaj që ata gjithmonë mund të flasin me ju. Për çfarëdo ideje që u vjen në mendje për të bërë ju duhet të jeni në gjendje për të gjetur një avantazh, një udhëzues për të ndihmuar ata të kuptoj se cilat janë rreziqet. Ne mendojmë se e kemi bërë gjithmonë me Igor, por kjo nuk ishte e mjaftueshme. Kështu që përpiquni të bëni edhe më shumë, për shkak se të gjithë djemtë në adoleshencën e tyre do të shoqërohen nga një ndjenjë e plotfuqishmërisë fatale. Ndihmoni fëmijët tuaj,” thuhet në reagimin e prindërve.

Loja e frikshme është bërë virale në Itali, ku një tjetër 14 vjeçar është gjetur i vdekur në banjën e shtëpisë në Tivoli, në provincën e Romës, mbytur me kordonin e PlayStation.