Pas një dekade Facebook shënon rënie

Pronari i Facebook dhe Instagram u godit nga një rënie në shitjet e reklamave në tre muaj deri në korrik, gjë që shkaktoi rënien e parë të të ardhurave në historinë e firmës.

Të ardhurat totale të Meta-s ranë 1% në 28.8 miliardë dollarë (23.7 miliardë paund), por kompania shmangu një rënie të përdoruesve.

Analistët kanë frikë se rritja e kompanisë mund të ketë arritur kulmin pas vitesh fitimesh të mëdha.

Rivalët si TikTok kanë marrë popullaritetin e tij, ndërsa më shumë firma po konkurrojnë për shpenzimet e reklamave.

Meta, e cila zakonisht zotëron mbi 20% të tregut global të reklamave, paralajmëroi investitorët se shitjet e reklamave ka të ngjarë të bien përsëri në muajt në vijim, pasi shpenzimet e tregtisë elektronike ranë nga bumi pandemik dhe kompanitë janë të shqetësuara për inflacionin dhe luftën në Ukrainë.

Shefi i Meta-s, Mark Zuckerberg tha se firma do të reduktojë punësimin e saj “në mënyrë të qëndrueshme” gjatë vitit të ardhshëm, një masë kjo ndaj rënies dhe planeve të kompanisë për të zhvendosur investimet në fusha të reja, duke përfshirë platformën e saj të realitetit virtual, Horizon, si perspektiva e saj më e mirë për rritje.