Për shkak të masave të Qeverisë zvicerane, çifti nga Kosova anulon dasmën me 300 krushqi

0
Foto: Ilustrim

Ka qenë dashur të jetë një dasëm e madhe në Prizren, me 350 krushqi. Por për shkak se Kosova tani është një nga vendet me rrezik të koronavirusit për Zvicrën, familja Ponik nga Berg TG do të duhet të gjejë tjetër zgjidhje

Lajmi është i hidhur për shumë persona në këtë vend. Zyra Federale zvicerane e Shëndetit Publik (BAG), të enjten publikoi një listë të 29 vendeve me rrezik të koronavirusit. Kushdo që hyn në Zvicër nga këto vende nga 6 korriku, duhet të jetë në karantinë për dhjetë ditë. Për disa, kjo është arsyeja e mjaftueshme për të anuluar një udhëtim të planifikuar.

Ka vende si Brazili, Republika Dominikane, Izraeli, Serbia dhe Suedia. Kosova dhe Maqedonia e Veriut renditen gjithashtu. Një goditje e fortë për familjen Ponik nga Berg në kantonin e Thurgau. Më 1 gusht, dasma do të zhvillohej në shtëpinë e saj, në qytetin e Prizrenit në jug të vendit me një popullsi prej 85,000 banorësh. “Vëllai im Armendi (32) ka dashur të martohet me të fejuarën e tij Leonora (28)”, thotë Alban Ponik (37), “dashtëm të shkojmë në Koosvë me tërë familjen”. Nëntë persona. Por tani të gjithë duhet të qëndrojnë në shtëpi.

Dasma është anuluar. Nusja tani është duke pritur kot në Kosovë, për të afërmit nga Zvicra, shkruan “Blick”, transmeton Shtegu.com. “Në këtë situatë, është e pamundur për ne të festojmë”, vazhdon Alban Ponik. “I ftuam rreth 350 krushq për dasëm”. Shumë për krizën e koronavirusit që po mbretëron atje. Tani lejohen vetëm 50 persona. “Ky numër është shumë i vogël për një martesë të bukur”, thotë shtruesi i dyshemesë dhe parketit.

Çifti janë fejuar prej dy vitesh. Për herë të fundi, Armendi kishte mundësi ta shohë Leonorën në fillim të shkurtit. Pastaj shpërtheu pandemia dhe kosovari në Zvicër nuk mund ta shihte më nusen e tij në Kosovë. “Sidoqoftë, ata do të martohen”, thotë Alban Ponik, “vëllai im dëshiron ta sjellë Leonorën në Zvicër dhe këtu t`i thotë `po`në zyrën e regjistrit”. Natyrisht, pas kohës së caktuar të karantinës. Ahengu i madh do të shtyhet deri në ndonjë njoftim të mëtejshëm.

Masat e reja të BAG nuk i prekin vetëm kosovarët që tani po anulojnë udhëtimet e tyre.Edhe mërgimtarë të tjerë nga Ballkani janë prekur nga to.