Përfundimet e Harvardit: Ja ç’është lumturi për njeriun

Iliria News Agency
Iliria News Agency

29/01/2023

Pak ditë më parë, gazeta Today publikoi një artikull për studimin më të gjatë në histori, një studim që zgjati tetëdhjetë e pesë vjet dhe u krye nga Universiteti i Harvardit mbi sekretin e lumturisë së vërtetë.

Dhe pas gjithë viteve të këtij studimi, në të cilin me radhë qindra studiues, të cilët ndoqën sjelljen e mijëra njerëzve, kryen qindra ekzaminime dhe intervista, me bashkëshortë dhe bashkëshorte, prindër e fëmijë, gjyshe, gjyshër e nipër, të pasur dhe persona të varfër, të famshëm dhe të panjohur dolën në përfundimin e mëposhtëm:

– Lumturia nuk është rehati, as para, as sukses në punë, por lumturi e vërtetë në krijimin e marrëdhënieve dhe miqësive të këndshme dhe të kesh rreth vetes ata që të duan dhe që ti i do.

– Ai që është i rrethuar nga të dashurit e tij është i sigurt, shumë i sigurt.

– Për sa kohë që shtëpia juaj është e ngrohtë me dashuri, i ftohti dhe mungesa e marrëdhënieve jashtë saj nuk do t’ju dëmtojë.

– Për sa kohë që familja është e lidhur, do të jetë e lumtur, sado e shkëputur të jetë bota e jashtme.

– Përderisa shtëpia juaj është parajsa juaj, ferri i botës jashtë mund të durohet.

– Çfarë dobie ka të vlerësohesh nga e gjithë bota nëse dështon në sytë e familjes?

– Çfarë dobie të bën të ndërtosh një kompani të suksesshme nëse shtëpia jote është një gërmadhë dhe djerrinë.

– Paraja është shumë e rëndësishme dhe asnjë njeri normal nuk mund ta mohojë këtë, diplomat bëjnë dallimin mes njerëzve dhe suksesi në punë është i domosdoshëm, por lumturia nuk është në arritjen e këtyre gjërave, por në mënyrën e përdorimit të tyre.

– Lumturia është te miqtë që janë mbështetja jote kur bota kthehet kundër teje, dhe paterica ku mund të mbështetesh kur forca jote të dështon.

– Lumturia është te prindërit që janë të kënaqur me bamirësinë tënde dhe te vëllezërit dhe motrat me të cilët je si zemra dhe rrahjet e saj.

– Lumturia është te fqinjët e bashkuar nga dashuria dhe te miqtë e biznesit që ndihmojnë dhe mbështesin njëri-tjetrin. /tesheshi

TË FUNDIT

ME TE LEXUARA

LEXO MË SHUMË

sermet sulejmani

Në kafenenë time më nuk do të flitet për politikë

shkolle klase

Për një vit u mbyllën 14 shkolla në Maqedoninë e Veriut

titanik

Zgjidhet dilema e famshme e skenës ikonike të filmit Titanik?

Ibrahim Kazimi

Romani «Eskadronët e Vdekjes»(kronikë e një kasaphane) -një sakrament historik mbi sakrificën kombëtare…

universiteti-i-tetoves-UT

FOTO/ UT bashkëpunim me institucionet shëndetësore të Republikës Federale të Gjermanisë

enver tivari

Zbulohet urdhri i Enver Hoxhës për masakrën e Tivarit: “T’i zhdukim ose t’i shpërngulim” shqiptarët

perkrenare ilire muze

Arkeologët kroatë e gjejnë një përkrenare ilire, është më shumë se 2500 vjet e vjetër

ilir ikonomi

Ilir Ikonomi, fituesi i Çmimit ‘Lumo Skëndo’ me ‘Apostulli-n’

cerdhe

Mbi 500 edukatore punojnë me status të pazgjidhur

INFO

NA NDIQ