Përgjumja shkakton sëmundjen e Alzheimerit

Përgjumja gjatë ditës, shkakton ndërhyrje në tru, gjë e cila sjell gjendjen shëndetësore të njeriut deri në sëmundjen e Alzheimerit.

Kështu thotë një paralajmërim i një studimi të ri nga Universiteti i Kalofornias, ndërsa theksohet se edhe në njerëz të moshuar që ishin në moshën 70-vjeçare pa asnjë shenjë të sëmundjes së trurit, u gjet se lodhja mund të zhdukte shëndetin e tyre të mirë, njofton Klan Kosova.

Ata që ndjehen të përgjumur gjatë ditës, për shkak të gjumit të pakët ose zgjimit gjatë natës, kishin një rritje më të madhe të pllakave amiloide që konsumojnë trurin, vrasin qelizat dhe përfundimisht të çojnë në humbjen totale të kujtesës. /Express/