Pezullohet linja hekurudhore Shkup–Tabanoc! S’ka makinistë

Kumanovarët dhe banorët e fshatrave fqinje, veçanërisht Tabanoc dhe Ramanli, ankohen se ka kohë që nuk kanë transport hekurudhor për në Shkup, ndërsa këtë informatë e konfirmuan sot nga HRMV SHA “Transport” Shkup, nga ku shkurtimisht kanë bërë të ditur se problemi është për shkak të mungesës së makinistëve. Nga aty kanë paralajmëruar zgjidhje të problemit nga gushti i këtij viti.

Përmes një komunikate të shkurtër, Hekurudhat e Maqedonisë informojnë se linja Shkup – Tabanoc – Shkup është pezulluar.

“Linja Shkup – Tabanoc është pezulluar nga 23 qershori i vitit 2022 për shkak të mungesës së makinistëve. Jemi duke bërë përpjekje për normalizimin e linjës Shkup – Tabanoc – Shkup në gusht të vitit 2022”, njoftoi shkurt HRMV SHA “Transport” – Shkup.

Kumanovarët dhe banorët e fshatrave që udhëtojnë për në Shkup tregojnë se kanë edhe bileta mujore dhe se do të kërkojnë rimbursim.

Ata kërkojnë zgjidhje më të shpejtë të problemit, pasi çmimi i një bilete ditore dhe biletë vajtje-ardhje me tren është më i lirë se çmimi i transportit me autobus.